Pujol deixa l’oficina i el sou d’expresident

També renuncia com a president fundador de CDC i CiU
Artur Mas
Artur Mas

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha anunciat aquest dimarts, en una compareixença convocada per sorpresa, que ha acordat amb Jordi Pujol que l’expresident renuncia a la seva retribució i a l’oficina del Passeig de Gràcia de Barcelona. Pujol, a més, també ha renunciat al càrrec de president fundador de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i al títol honorífic de president fundador de Convergència i Unió (CiU).

Mas, que va declarar que la confessió de Pujol era un afer privat, ha acabat donant un tractament i una resposta pública al cas, com han demanat els partits de l’oposició les darreres hores. El president català ha explicat que va mantenir una reunió amb Pujol divendres, on l’expresident li va comunicar que no tornaria a les reunions de CDC i CiU i que posava els seus honors en el partit i la federació a disposició dels actuals dirigents. Aquest dilluns, en una nova reunió, segons el relat de Mas, han acordat les renúncies de Pujol.

Explicacions de Mas
Artur Mas no ha volgut aprofundir en la literalitat de les seves converses amb Pujol i ha dit que allò de què han parlat “queda entre ell i jo per sempre”. Ha explicat que la situació li provoca dolor, pena i compassió, però no ràbia, i que és la situació que més el colpeix i l’afecta perquè Pujol és el seu ‘pare polític’.

El president ha destacat que, en aquestes reunions, Pujol “ha posat les coses fàcils” i que l’expresident sempre ha intentat ajudar el país i que ha treballat per Catalunya tota la seva vida. Tanmateix ha assenyalat que, a banda de “taques” i “debilitats”, Pujol deixa grans aportacions.

Trias parla de llast, Unió calla
Abans, Xavier Trias havia declarat a Catalunya Ràdio que CDC s’havia de desfer de Jordi Pujol i fer net. També havia explicat que l’etapa pujolista s’ha acabat i que Mas ja no carregarà amb l’ombra de qui fou president de la Generalitat durant 23 anys. A les files d’Unió, en canvi, continua el silenci.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari