Clamor perquè Pujol perdi el despatx oficial

L'oposició reclama la retirada dels privilegis a l'expresident
jordi pujol
jordi pujol

Després de la confessió de divendres passat i del degoteig de reaccions durant els dies posteriors, la majoria de partits amb representació al Parlament de Catalunya s’han abraonat contra els privilegis que manté Jordi Pujol en qualitat d’expresident.

Una de les veus que ha sonat amb més força en aquest sentit és la del soci de Govern de CiU, ERC. Han demanat al Govern de la Generalitat que es retirin les prerrogatives de Pujol, una reclamació que també fan seva des de les files del PSC i d’ICV-EUiA. Per la seva part, el PP s’ha manifestat en una línia semblant i ha registrat, a més, una petició per crear una comissió que investigui des del Parlament l’escàndol Pujol’.

Ciutadans ha reclamat a CiU i ERC que promoguin la compareixença parlamentària de l’expresident Pujol perquè doni explicacions. És un dels partits amb què els populars han contactat, juntament amb el PSC i ICV-EUiA, per tirar endavant la petició de crear la comissió, que consideren urgent i volen tramitar abans del període de sessions, que conclou dijous vinent. ERC, en principi, no donaria el seu suport.

Des de les files convergents, el conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha assegurat que durant la reunió del Consell Executiu que se celebra aquest dimarts es prendran mesures relacionades amb aquestes exigències. Homs ha explicat que “Som els primers interessats a deixar les coses clares davant de determinades conductes”.

Els privilegis de Jordi Pujol estan previstos en l’Estatut dels expresidents de la Generalitat, aprovat el 2003, a les acaballes de la seva etapa de 23 anys al capdavant del Govern català. Inclouen personal a la seva disposició, com ara xòfer i serveis de seguretat, una oficina de 400 metres quadrats al Passeig de Gràcia i una pensió vitalícia.

(Visited 29 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari