Els 40 alcaldes imputats declararan al setembre

Anticorrupció sospita que l'origen de les irregularitats de la FMC podria ser al 2004
Sense títol
Sense títol

El jutjat d’instrucció número 1 de Sabadell ha començat aquest dijous a notificar les imputacions en relació a la peça separada del cas Mercuri que afecta un grup d’alcaldes per uns presumptes cobraments de la Federació de Municipis. El jutjat ha començat a notificar a 41 imputats la cèdula de citació per tal que vagin a declarar davant la jutgessa els dies 3,4,5 i 9 de setembre. Hi ha quatre alcaldes que, per la seva condició d’aforats, no rebran pronunciació de la jutgessa perquè no és competent.

Són 40 alcaldes imputats. També s’ha citat el secretari de la Federació de Municipis. A tots ells se’ls imputa un delicte contra l’administració pública. Entre 2011 i 2012 l’ens supramunicipal va pagar uns 300.000 euros en concepte de dietes i sobresous a 44 alcaldes del PSC, CiU, PP, ERC i ICV.

Carles Pellicer (CiU), de Reus, Manuel Reyes (PP), de Castelldefels i Josep Cosconera (ERC), de Guissona rebran la citació del TSJC, i la diputada al Congrés, Teresa Jordà (ERC), de Ripoll, la rebrà del Suprem.

La Fiscalia Anticorrupció sospita que l’exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos, va instaurar els sobresous irregulars tot just va accedir al càrrec de president de la Federació, al 2004. Per això ha demanat al jutjat que investigui des d’aleshores.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari