Cas Innova: 1,5 milions de fiança a l’expresident de l’ICS

Nova imputació a l'exalcalde de Reus Lluís Miquel Pérez

El titular del jutjat d’instrucció número 3 de Reus, Diego Álvarez de Juan, ha aixecat aquest dimecres el secret de sumari de la peça separada número dos del cas Innova. L’exdirector general del grup d’empreses municipals de Reus Innova i expresident de l’Institut Català de la Salut, Josep Prat, haurà de dipositar una fiança d’1,5 milions d’euros per les suposades irregularitats en el projecte de construcció de l’Hospital Sant Joan de Reus. S’ha exigit la mateixa fiança a l’arquitecte Jorge Batesteza. Si no la paguen, la Justícia els embargarà els seus béns.

Amb relació a aquesta peça separada, a més de saber-se les fiances imposades, s’han conegut noves imputacions. L’exalcalde de Reus Lluís Miquel Pérez (PSC), ja imputat per les presumptes irregularitats del cas Innova, ha estat imputat ara per prevaricació, malversació de diners públics, falsedat documental i omissió del deure de perseguir delictes. També ha estat imputada, entre altres responsables municipals, l’exdirectora financera d’Innova, Ester Ventura, esposa de Josep Poblet, president de la Diputació de Tarragona.

Irregularitats de la peça dos
El jutge creu que Prat, al capdavant d’Innova, podria haver atorgat una adjudicació de manera fraudulenta, ometent el procediment legal. A més, assenyala que bona part dels treballs encarregats no s’haurien dut a terme, tot i que es van pagar.

Pel que fa a l’arquitecte Batesteza i a l’exalcalde Pérez, el jutge apunta que Batesteza impulsar que Innova erigís l’hospital, va signar a favor seu les adjudicacions –hauria supervisat el seu propi treball– i va cobrar dos cops per la mateixa feina. Pérez i Prat haurien consentit el desgavell contractual que exposa la instrucció judicial.

Segons el parer del jutge, a més, els responsables d’Innova empraven un model concebut perquè no hi hagués cap mena de control.

(Visited 28 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari