L’Ajuntament de Trias decep en la comissió sobre desnonaments

Dures crítiques per sis mesos sense avenços
pah 500x20 exigim solució
pah 500x20 exigim solució

La comissió extraordinària monogràfica sobre desnonaments a l’Ajuntament de Barcelona ha posat de manifest aquest dimarts la solitud del Govern municipal de Xavier Trias i ha exposat la manca de resultats en matèria d’habitatge. La capital catalana no disposa del cens de pisos buits de les entitats bancàries -imprescindible per multar-les, si no els donen ús social, com preveia una moció aprovada el gener-, i el seu Ajuntament només ha aconseguit 12 pisos dels bancs per destinar-los a lloguer social, cap d’ells durant els darrers sis mesos. Catalunya Banc, recentment adquirida pel BBVA, va arribar a entregar 55 pisos, però només tres es van poder aprofitar. Segons la PAH, la resta estaven en mal estat, ja tenien ocupants o els mancava la cèdula d’habitabilitat.

Dades com aquestes han disparat les crítiques dels partits de l’oposició, així com de representants de la PAH i de la plataforma 500×20 (pel lloguer públic i assequible), que retreuen a Trias i el seu equip de govern que no s’hagi multat encara cap banc. Entitats i oposició, a més, coincideixen en la manca de concreció dels acords assolits anteriorment.

Indignació
Una intervenció del tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà, Antoni Vives, ha indignat la membre de la PAH Mercè Pidemont, present a la comissió. Vives ha assegurat que Barcelona és l’única ciutat europea on tots els habitants tenen el dret a sostre garantit. Segons Pidemont, és urgent que l’Ajuntament comenci a multar els bancs per tenir pisos buits, com es va aprovar fa sis mesos, i constitueixen “un insult” les declaracions de Vives. El mateix tinent d’alcalde va admetre que Barcelona “va justa” pel que fa a pisos per a casos d’emergència de famílies en situació precària. També va dir que el gran problema no té a veure amb la banca, sinó amb la relació entre inquilins i propietaris.

(Visited 22 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari