El Govern volia fer el cens del 9N amb dades sanitàries

Protecció de Dades ho va impedir
artur mas
artur mas

Per fer la consulta del 9N, el Govern de la Generalitat de Catalunya necessita un cens electoral. Segons publica aquest dimarts El Confidencial, un informe de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades (ACPD) va evitar que les dades sanitàries dels ciutadans catalans servissin per elaborar-lo.

La llei impedeix emprar el cens electoral oficial en la consulta sobiranista, per la qual cosa el Govern català, segons la mateixa informació, volia aconseguir la cessió de les dades del Servei Català de la Salut (que es troben en el Registre Central de Persones Assegurades) al Departament de la Presidència de la Generalitat.

La maniobra consistia a inserir la cessió del cens en l’avantprojecte de Llei de mesures fiscals i financeres del 2013. La proposta governamental expressava la necessitat d’obtenir dades de caràcter personal incloses en la targeta sanitària per emprar-les en la relació entre el ciutadà i les administracions públiques catalanes.

L’informe de l’ACPD assenyala que la Generalitat volia crear “un nou fitxer” i apunta que les intencions del Govern català no eren ben bé les expressades per escrit: la Generalitat volia la direcció postal (inclosa en la targeta) i no l’electrònica (no sempre inclosa), que seria l’adequada pel foment de l’Administració electrònica adduït.

Protecció de Dades no va trobar pertinent ni necessari que obtingués les dades del Registre Central de Persones Assegurades, més enllà de dades bàsiques de contacte, per “fomentar la participació ciutadana”, que era la finalitat expressada pel Govern. Tanmateix, els “usos ciutadans” i la “participació ciutadana” són expressions massa genèriques, a parer de l’ACPD, que també apunta que la finalitat inicial del tractament de les dades de persones assegurades és ben diferent de l’objectiu d’impulsar la participació.

(Visited 46 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari