Landwell (PWC) facturava 140e/h al Fòrum per un servei sense contractar

Desgranem l'informe sobre les irregularitats del Fòrum 2004
Informe Sindicatura sobre el Forum
Informe Sindicatura sobre el Forum

Ni la manca d’informació comptable: la Societat ha informat de la impossibilitat de reactivar el programa de comptabilitat utilitzat durant el període operatiu per diferents motius tècnics i econòmics. Ni la manca d’un registre de contractes. Ni la manca de documentació suport: durant el treball de fiscalització s’ha evidenciat en nombroses ocasions la falta d’informació rellevant per a la realització de totes les proves i procediments necessaris. Ni la manca d’interlocutors. Ni la manca de verificació de control intern, motivada per totes les mancances anteriors ha aconseguit que la Sindicatura de Comptes denunciï les irregularitats comeses per empreses i institucions durant la celebració del Fòrum de les Cultures 2004. Això sí, han aconseguit demorar l’informe deu anys.

Compensació per objectius
Després d’un debat, el Consell d’Administració va aprovar la proposta del President del Consell de fer efectiu el pagament de la bonificació, per considerar que tot el personal de la plantilla havia fet un bon treball, i una dedicació i un esforç suplementari i, –segons consta a l’acta–, així es va acordar. El pagament al personal que va romandre a la Societat fins a la finalització del servei va ser d’un 25% del salari brut en tots els casos, sense que es tingués en consideració la menor afluència real de visitants a l’esdeveniment, dada que ja es coneixia en la data de l’acord (l’altre factor que juntament amb l’objectiu del dèficit zero determinava el pagament d’un 10%), i sense que constés en els expedients de personal la valoració individual del treball (base per al pagament del 5%). L’import total abonat per aquest concepte va ser de 3.090.338,50 euros.

Indemnitzacions i gratificacions al personal d’alta direcció
El 24 de novembre del 2004, el president del Consell d’Administració de la Societat va concedir una gratificació extraordinària a favor del conseller delegat, per la seva contribució a l’hora d’assolir els objectius del Fòrum, de 42.455,57 €, –que equival al 25% de la seva retribució anual bruta– gratificació que no està prevista en el contracte laboral.

El 14 de març del 2005, el president del Consell d’Administració de la Societat va concedir una gratificació extraordinària a favor del director general per la seva contribució a l’hora d’assolir els objectius del Fòrum, de 82.244,33 €, que equival al 50% de la seva retribució anual bruta. La Societat no ha facilitat el contracte laboral d’aquest treballador, per la qual cosa no s’ha pogut verificar si la indemnització pagada s’hi ajustava.

Increments salarials superiors als fixats en conveni
A més dels increments esmentats en l’apartat anterior, la Societat ha realitzat en alguns casos increments addicionals sense que hi consti cap justificació a l’expedient. En la mostra d’expedients analitzada s’ha observat que s’ha produït aquesta incidència en un 26% dels casos.

Alimentació
Durant els primers dies de l’esdeveniment, la Societat va anul·lar la prohibició –establerta inicialment– d’entrar menjar i beguda de qualsevol mena al recinte Fòrum; aquest fet, juntament amb el menor nombre de visitants reals respecte als previstos, va motivar la renegociació i posterior modificació dels contractes amb els operadors de restauració.

Com a resultat del menor volum de mercaderies facturat per l’operador logístic amb relació al previst inicialment, la Societat el va compensar amb 623.733,16€ (IVA inclòs) en concepte de despeses fixes no amortitzades en l’explotació.

Subministraments, direcció d’obres, mobiliari i altres
El contracte de subministrament d’energia eléctrica es va adjudicar de manera directa a Endesa Energia S.A per 1.780.123,45 euros. El subministrament de refrigeració i calefacció, a Districlima SA, per mig milió d’euros, també es va adjudicar sense concurs. Les instal·lacions de distribució elèctrica corresponents a l’AD 2800 es van adjudicar per un import inicial d’1.157.198,39 €. L’1 de gener del 2004 es va formalitzar una addenda per noves necessitats de consum i altres treballs no previstos inicialment, que va incrementar l’import del contracte fins a 2.400.000€. El cost final, d’1.611.496,75€, va estar per sota d’aquesta xifra, tot i això, va representar un increment d’un 39,3% sobre l’adjudicat, modificació que s’hauria evitat amb una adient planificació de les necessitats.

Seguretat
Tots els serveis d’assessorament i direcció operativa en matèria de procediments de seguretat realitzats es van adjudicar de manera directa sense cap altra justificació que l’experiència professional. L’import de la despesa analitzada per aquest concepte va ser d’1.354.295,02 €.

Neteja
L’adjudicació no va ser a la millor oferta econòmica sinó que es va fer basant-se en uns criteris de recursos i qualitat tècnica no especificats. El contracte es va subscriure inicialment per 355.248,96 €, mentre que el cost final va suposar un increment del 119,1% per ampliació de necessitats respecte a les inicialment previstes.

Comunicació
El contracte inicial pels serveis prestats per Mediapro era per 4.157.153 €, que es va ampliar en 1.248.871,75 €, mitjançant cinc addendes posteriors per la prestació de noves tasques no previstes en el pla preliminar lliurat per la Societat. Aquesta indefinició en els continguts ja es posava de manifest en la justificació del contracte subscrit inicialment.

En cap dels contractes analitzats fets als assessors de comunicació es va vincular un percentatge de la retribució als objectius de notorietat de la marca Fòrum ni a la venda d’entrades.

Assessorament administratiu
Segons les propostes presentades per Landwell (la firma d’assessorament legal asso¬ciada a PricewaterhouseCoopers), com a preu per a la prestació del servei es va establir inicialment un cost mensual de 3.480 € (IVA inclòs), que posteriorment es va incrementar a 8.352 € pactant-se en el cas d’una dedicació superior o per altres serveis, la facturació a 139,20 € l’hora (IVA inclòs). No es va formalitzar un contracte per aquest servei. En l’expedient només hi consten les diferents ofertes de l’assessor. L’adjudicació es va fer de manera directa, atenent als coneixements tècnics i a l’experiència professional del contractista, justificació que, per a la sindicatura, no és suficient.

Dietes dels membres del Consell d’Administració
Les dietes meritades per tots els conceptes dels membres del Consell d’Administració des de l’any 1999 al 2004 van ser per un total de 722.656,33 €. Es va satisfer l’import de les dietes tant als membres que assistien a les reunions com a aquells que, sense assistir-hi però havent justificat la seva absència, delegaven el vot, per un import total de 35.880,44 €.

Viatges
El proveïdor seleccionat va ser Viajes El Corte Inglés, SA, que va facturar un total de 7.087.622,25 € (IVA inclòs) en tot el període fiscalitzat. Els criteris de selecció que detalla el procediment intern són contraris a la normativa de contractació pública atès que suposa tant vincular un contracte de patrocini amb un de serveis com valorar l’experiència com a criteri d’adjudicació.

Malgrat aquesta limitació de base, en l’escassa informació facilitada s’han observat una sèrie de despeses que contradiuen el teòric principi que havia d’aplicar la Societat (segons el procediment establert) de prioritzar les reserves en hotels de tres estrelles i les tarifes econòmiques per a la reserva de passatges d’avió, ja que es van contractar d’hotels de categoria superior. Pel que fa als bitllets d’avió no s’ha pogut verificar si la tarifa contractada era la més econòmica.

No es té cap explicació del motiu pel qual es van excedir les 38.000 nits d’hotel cedides gratuïtament, i quin va ser el criteri seguit per contractar altres habitacions d’hotel que sí que suposaven una despesa per a la Societat

Els ingressos per venda d’entrades només van assolir el 43,3% dels pressupostats.

(Visited 28 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari