Tres nazis se salten el judici per l’Operació Panzer

Dos han fugit del país i l'altre és al psiquiàtric
Operació Panzer
Operació Panzer

El judici contra Pedro Cuevas, l’assassí confés de Guillem Agulló, i disset acusats més de pertànyer al grup nazi Frente Anti Sistema ha arrencat aquest dilluns a València, nou anys després de la desarticulació de la banda. L’Audiència provincial ha aplegat les parts, en l’inici d’un procés amb tres absències: un dels líders del grup, José Manuel S.M, que està en busca i captura per no haver-s’hi personat, Pedro David M.G, un altre dels responsables de l’organització que, segons el seu advocat, es troba ingressat en un psiquiàtric per estrès. I un tercer, Facundo E.F, fugit a Argentina.

S’enfronten a penes que sumen gairebé 50 anys de presó. La Fiscalia considera que la banda es finançava amb la venda d’armes, per l’arsenal confiscat durant els registres de l’anomenada ‘Operació Panzer’. Malgrat la insistència de l’advocat de l’acusació popular, formada per associacions polítiques i de defensa dels drets humans, perquè es mostrin les armes que es van intervenir al grup nazi, el jutge va recordar la impossibilitat de fer-ho perquè van ser destruïdes, per error judicial.

Aquest dimarts començaven a testificar els acusats, però els advocats han anunciat que s’acullen al dret a no declarar. L’assassí de Guillem Agulló va complir quatre dels quinze anys de condemna. Ara n’hi demanen dos per pertànyer a una associació il·lícita.

El regidor de Masquefa, que nega els càrrecs, s’enfronta a 26 anys de presó
El regidor de l’Ajuntament de Masquefa, Juan José Mora, ha negat aquest dilluns que intentés matar dos joves atropellant-los com a venjança per haver tret una bandera espanyola que ell havia penjat al consistori per celebrar el dia de la Hispanitat de 2011. L’imputat, de Forza Masquefa, qui assegura que només va intentar “esquivar-los”, s’enfronta a una condemna de 26 anys de presó per dos intents d’assassinat.

(Visited 36 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari