Jugada de CiU a Torredembarra: un edil imputat és el nou alcalde

Impedeix que l'oposició formi un Govern sense sospitosos de corrupció
pere font
pere font

S’esperava que del ple de l’Ajuntament de Torredembarra d’aquest dilluns sorgís un nou govern sense cap membre imputat en els escàndols municipals. El socialista Enric Grangel, que és alcalde temporalment, l’havia d’encapçalar, però l’alternativa presentada per Convergència i Unió ha anorreat els seus plans: el nou alcalde és l’edil imputat per delictes contra l’administració en el cas Efial Pere Font.

La proposta de l’oposició ha rebut el suport de sis regidors de PSC, ERC, l’Agrupació Democràtica Torrenca (ADT) i el PP, i també el d’una regidora d’Unió, Elia Rodriguez. Però no disposava de la majoria necessària -nou suports- per vèncer la candidatura presentada per sorpresa pels convergents, que retindran un govern municipal envoltat per l’escàndol d’ençà que va esclatar el cas Efial, es va detenir i es va empresonar el seu anterior alcalde, Daniel Masagué, i la justícia va investigar els vincles del consistori amb Teyco, constructora de la poderosa família convergent Sumarroca.

Pere Font ha declarat que ell no volia ser alcalde i que s’ha presentat com a candidat per decisió personal per aguantar la pressió i que obeeix directrius del partit. A més, ha lamentat que Grangel no reunís els suports necessaris, i hauria reconegut que no descarta dimitir. Font no ha rebut cap vot, ni el seu, però serà alcalde perquè la llista convergent va ser la més votada en les últimes eleccions municipals. L’oposició es planteja presentar una moció de censura.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides