La dreta aplaudeix el nou líder del PSOE

El candidat de Díez arrasa a Andalusia i guanya al País Basc però perd a Catalunya
Pedro Sanchez (PSOE)
Pedro Sanchez (PSOE)

‘El PSOE aposta per la moderació” (ABC), ‘Canvi històric al PSOE (El Mundo) i ‘El PSOE escull la renovació’ (La Razón), els titulars ‘suaus’, els d’aquest dilluns, de la premsa escrita de la dreta denoten que en les primàries que ha celebrat aquest diumenge el PSOE s’ha imposat el seu candidat preferit, el més conservador, Pedro Sánchez Castejón.

El flamant secretari general dels socialistes, que dóna suport al rescat bancari, que va aprovar l’emissió més gran de preferents de Caja Madrid entre el 2007 i el 2009, i que no vol un PSOE que “s’acontenti amb protestar”, assegura que dirigirà un projecte “d’esquerres que no caigui en el populisme”.

Sánchez, diputat al Congrés per Madrid, enceta una nova etapa al PSOE sense tenir cap mena d’experiència en la formació de grups ni en lideratge, però amb la tutela de qui manega els fils socialistes des del bastió andalús: Susana Díaz.

Sánchez ha guanyat amb gairebé el 49% dels vots, 12 punts per sobre d’Eduardo Madina. Pérez Tapias n’ha rebut el 15%. El guanyador ha aconseguit més del 60% dels vots d’Andalusia i ha obtingut més vots a totes les províncies andaluses. Igualment, ha vençut a 11 de les 17 comunitats autònomes.

Ser bilbaí no li ha servit de massa a Eduardo Madina, que ha perdut ‘a casa’, on hi va haver una gran participació (70% del cens). A Euskadi: Madina (34,60%), Sánchez (50,19%) i Pérez Tapias (15,21%). A Catalunya, però, s’ha imposat el candidat basc amb el 40,5% dels vots.

Càstig per a Iceta amb un 15% de vots en blanc
Era l’únic candidat a les primàries del PSC i ha obtingut el 85% dels vots, però només amb un 47% de participació. Miquel Iceta, l’aposta renova-continuista dels socialistes catalans començarà el relleu de Pere Navarro amb un toc crític de la militància: dels 8.156 vots, 1.435 han estat en blanc i 72 nuls. Pocs afiliats han anat a votar, i alguns dels que hi han anat han mostrat, amb la papereta en blanc, el seu rebuig al nou dirigent.

(Visited 54 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari