Joan Carles I torna a ser ‘l’inviolable’

Entra en vigor l'aforament que blinda l'antic rei contra les demandes de paternitat
Rei Joan Carles
Rei Joan Carles

El Butlletí Oficial de l’Estat ha publicat aquest dissabte l’aforament de Joan Carles de Borbó, anterior cap d’Estat, que ha esdevingut inviolable, conseqüentment, a partir d’aquest diumenge. Totes les causes civils i penals contra ell es dirimiran en el Tribunal Suprem. El blindatge s’estén a la Família Reial: els reis actuals, les seves filles i els reis anteriors.

L’aforament tramitat a corre-cuita pel PP i aprovat amb 150 vots a favor d’aquest partit -i d’UPN i Foro Asturias– protegirà Joan Carles de Borbó de reclamacions dels seus suposats bastards: el català Albert Solà (58 anys) i la belga Ingrid Sartiau (48 anys), tots dos majors que el rei Felip VI. Solà i Sartiau han sumat forces perquè es reconegui la condició de fills de l’anterior rei que reivindiquen i insistiran en les seves demandes. Un laboratori belga, Forensic Genetics, va determinar que hi ha un 91% de possibilitats que aquests dos suposats fills bastards de Joan Carles de borbó fossin germans.

Oficialment, s’ha justificat l’aforament per la “dignitat de la figura de qui ha estat el rei d’Espanya, així com al tractament dispensat als titulars d’altres magistratures i poders de l’Estat”. La maniobra del Govern espanyol, segons alguns experts en Dret Constitucional, planteja “seriosos dubtes de constitucionalitat” i xoca amb drets fonamentals.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.