Arrestaran dos mesos el tinent Segura

L'autor d'Un paso al frente' perdrà la seva llibertat el dia 18 per haver denunciat les corrupteles a l'Exèrcit
luis gonzalo segura lasexta
luis gonzalo segura lasexta

Luis Gonzalo Segura de Oro-Pulido, el tinent de l’Exèrcit espanyol que ha denunciat a la novel·la Un paso al frente les corrupteles i la manca de drets a les Forces Armades espanyoles, ja sap quan perdrà la seva llibertat. El dia 18 comença el seu arrest de dos mesos, resultat de l’expedient disciplinari obert per Defensa contra ell. Les al·legacions presentades per la seva defensa han anat retardant aquest moment, però serà difícil que prosperin.

Segons fonts militars, el motiu adduït per la sanció és la vulneració, durant les presentacions del llibre, de dos articles del règim disciplinari militar, un sobre declaracions “falses o contràries a la disciplina” i l’altre sobre l’emissió o la tolerància d’expressions “contràries a les Forces Armades”.

A Facebook, Segura ha exposat el seu punt de vista:
“Perdré la meva llibertat per explicar allò que tothom sap que passa (després d’haver elevat informes i d’haver interposat denúncies) sense que ni tan sols un jutge ho ordeni. Tancat en un procés arbitrari sense garanties legals(a causa del mateix, Espanya signa amb reserves el Tractat Europeu dels Drets Humans: per infringir-lo amb els militars) que ha de ser ratificat per un general que, potser, no hagi llegit un llibre de dret en la seva vida… I en diuen justícia! Sort que després afegeixen allò de militar i a tots ens queda més clar què és…

La meva pregunta és: Quan investigaran si tot allò que he declarat és cert o no? No hauria de ser aquest el punt principal de tot plegat? Avui, última presentació a Granada i diumenge, a la setmana negra de Gijón.”

Un cop s’acabi la seva reclusió, a Segura li assignaran un nou destí i quedarà en espera que es determini la data del seu judici. La seva novel·la ha estat un èxit. S’han venut 15.000 exemplars sumant les quatre primeres edicions. La cinquena acaba de sortir.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides