CiU rebutja pressionar Israel perquè compleixi les resolucions de l’ONU

El Parlament tampoc avala el dret a decidir del poble palestí
Votació de la moció al Parlament
Votació de la moció al Parlament

CiU ha rebutjat, amb el suport del PP, les votacions de la moció presentada aquest dijous al Parlament per ICV-EUiA perquè es reconegui el dret d’existir del poble palestí, i ha avalat les relacions actuals de la Generalitat amb Israel. Convergència no ha volgut saber res de replantejar les relacions amb el govern israelià i s’ha negat a fer públics tots els seus acords tant amb l’Executiu com amb les empreses d’aquest país d’orient pròxim.

CiU, PP i C’s també s’han oposat, com demanava el text de la moció, que el Govern deixi d’impulsar acords amb empreses i institucions israelianes que tinguin “un paper directe i demostrat en l’ocupació i colonització il·legal de territoris palestins”.

Després que el Parlament hagi rebutjat aquest dijous reconèixer el dret a l’autodeterminació dels pobles palestí i kurd i el de celebrar un referèndum vinculant al sahrauí. CiU i PP s’hi han oposat. PSC i C’s, de la seva banda, han canviat en parer en funció de la nació. C’s només avala una votació al Sàhara Occidental mentre els socialistes la rebutgen.

La cambra només ha aprovat el primer punt, àmpliament transaccionat amb vots de tots els grups excepte PP i C’s, que insta el govern a “implementar una política exterior basada en la projecció de Catalunya com a actor internacional compromès, solidari i responsable” i que garanteixi la coherència i la transparència, reconegui el dret dels pobles a la defensa i promoció de la cultura, la llengua i la identitat pròpies i promogui la pau i el respecte entre els pobles.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari