Publiquem la prova de les derivacions de pacients a la privada

Bellvitge demana als professionals que facin llistes amb malalts que es poden traslladar
Pacients a la privada
Pacients a la privada

Cap pacient quedarà sense assistència per manca de llits“, repeteix el conseller de Salut, Boi Ruiz, cada vegada que algú l’interpel·la sobre la reducció del servei dels hospitals públics catalans aquest estiu. El Departament admet que quan baixa l’activitat de la ciutadania per les vacances també minva el servei dels hospitals, però assegura que “el més important és que s’atengui la gent quan ho necessiti i que els hospitals compleixin amb els seus objectius”.

Els hospitals públics catalans no atenen la gent quan ho necessita. A Vall d’Hebron, per exemple, la falta d’habitacions provoca l’ocupació continua dels boxs i els pacients acumulen fins a cinc dies d’espera de llit a urgències. Els sindicats denuncien que el Departament dirigit per Ruiz pal·lia la manca de llits de la sanitat pública amb la derivació de pacients a la privada.

El document que reproduïm és una carta que prova les derivacions de la llista de pacients de Bellvitge. Des de coordinació d’admissions i gestió de pacients es demana als professionals sanitaris que elaborin una llista amb les persones ingressades, que estan en llista d’espera d’hèrnies i colecistectomies, que puguin ser derivades.

Els sindicats denuncien que els pacients de Bellvitge són derivats al Sagrat Cor i a l’Hospital Plató de Sarrià. I els de Can Ruti a l’hospital General de Catalunya.

Els representants dels treballadors als centres sanitaris lamenten que el Govern redueixi el pressupost als centres públics i augmenti la compra de serveis sanitaris a empreses privades. Una pràctica que l’Executiu està generalitzant a bona part dels hospitals públics de Catalunya.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides