La PAH de Barcelona declara la guerra a Bankia

Ocupen la sucursal de Plaça Catalunya per forçar una negociació
Rahola
Rahola

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Barcelona ha començat aquest dimarts una campanya de mobilització contra Bankia per “obrir una línia de resolució per aconseguir condonacions de deutes més lloguers, recuperació d’hipoteques titularitzades o el límit del lloguer social del 30% dels ingressos de la unitat familiar.

Per això, els activistes de la samarreta verda han ocupat aquest migdia la sucursal de l’entitat a la plaça Catalunya. “La nostra ocupació tindrà caràcter indefinit a l’espera del compromís de Bankia“, diu la PAH de Barcelona en un comunicat.

Segons la nota remesa per la Plataforma: Bankia és l’única entitat bancària que es nega a combinar condonació amb lloguer en el mateix habitatge. Ha ocultat a varis dels afectats que les seves hipoteques estaven titularitzades (incloses en paquets d’accions i venudes sense cap tipus de preavís a financeres i fons voltor).

Bankia estableix repetidament preus de lloguer que violen el límit del 30% dels ingressos de la unitat familiar, tal com estableix el concepte de lloguer social, quan se sol·licita en el propi habitatge.

L’estratègia del banc és clara per a la Plataforma: “Acumulant habitatges de major valor i oferint lloguers en pisos en pitjors condicions, Bankia espera obtenir futurs beneficis al mercat immobiliari“.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides