Ferran Soriano culpa la Generalitat de la fallida de Spanair

Perquè el Govern va tallar l'aixeta del crèdit sense esperar que entrés un nou inversor
Sense títol
Sense títol

Teníem el compromís de la Generalitat que tindríem finançament fins que s’executés el pla i entrés un nou inversor“, ha manifestat aquest dimarts l’exdirector de Spanair, Ferran Soriano, davant el jutge que estudia la responsabilitat del consell d’administració de la companyia aèria catalana que va fer fallida el 2012.

Soriano, que després de deixar Spanair en fallida va marxar a un dels clubs de futbol més poderosos del món, ha culpat així el Govern català de no haver complert amb la paraula donada. Per a l’exdirectiu, la companyia tenia unes dificultats econòmiques relatives perquè pagava els proveïdors al dia.

La Fiscalia demana al consell d’administració 72 milions d’euros per haver endarrerit cinc mesos la presentació del concurs de creditors sabent que la societat era insolvent.

Soriano ha explicat que Qatar volia entrar a Spanair i que, a més de la línia aèria dels petrodòlars, també hi estava interessada la xinesa HNA. Segons l’exdirectiu, la Generalitat va demanar unes condicions que la companyia asiàtica no va acceptar i això va provocar que es tanqués l’aixeta del crèdit provinent de fons públics.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides