L’Ajuntament de Girona avalua l’impacte de l’estafa del wifi de Gowex

La ciutat té 165 punts de connexió
Rakosnik
Rakosnik

L’Associació Europea d’Inversors Professionals (Asinver) calcula que l’estafa de Gowex afecta uns 5.000 “petits estalviadors” que haurien invertit entre 10.000 i 15.000 euros. Però aquests no són els únics defraudats per l’empresa que oferia connexió wifi i que va falsejar els seus comptes almenys durant els quatre últims anys. El mapa de punts de connexió a internet sense xarxa s’estén per tota la geografia espanyola. Uns dels llocs calents és Girona, que la web de l’empresa destaca com a ‘cas d’èxit’.

Des d’octubre de 2011, poc després que el convergent Carles Puigdemont, conegut per la seva activitat a les xarxes socials, accedís a l’alcaldia, Gowex començava a donar cobertura internet en el 80% de la ciutat a través d’uns 165 punts de connexió.

L’Ajuntament avalua hores d’ara l’impacte que pot tenir el tancament de l’empresa i estudia els contractes signats per conèixer quines reclamacions pot emprendre davant l’incompliment que s’aproxima. De moment, la connexió gratuïta segueix funcionant a la ciutat.

“Les taxes de registres, visites i noves altes a la xarxa s’han incrementat, mes a mes, fins convertir Girona en una de les xarxes WiFi Municipals de major èxit del nostre país“, presumeix la pàgina web de Gowex.

Sabadell, Rubí, Esparreguera, Martorell, Barcelona, Badalona, Cornellà, Rubí, Barberà del Vallès, Sant Joan Despí, Bellaterra, Granollers i Mataró també tenien els seus serveis contractats. Encara que la majoria de serveis de l’empresa són per a cadenes de menjar ràpid i quioscs, existeixen altres ajuntaments que també han caigut en l’estafa de Jenaro García, el president i conseller delegat de l’empresa que ha reconegut que va falsejar els comptes.

Altres models d”èxit’
La web de Gowex destaca com a “models d’èxit” els seus serveis amb l’ajuntament d’Avilés, que es va convertir en el primer consistori d’Espanya en implementar el seu model, i que es va estendre a Burgos, Orense, Buenos Aires, Niça, París, Bordeus, Marsella i Ajaccio (Còrsega). També Dublín, Nova York i Sant Francisco.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides