Absolen els acusats pel setge al Parlament del 2011

Condemna menor a qui va pintar la jaqueta a Montserrat Tura
helicopter mas
helicopter mas

Els 19 acusats d’un delicte contra les institucions de l’Estat pel setge al Parlament de Catalunya del 15 de juny del 2011 han estat absolts per l’Audiència Nacional aquest dilluns. Només ha estat sancionat, per una falta per danys, José Mª Vázquez, que va pintar la gavardina de la diputada socialista Montserrat Tura: haurà d’estar localitzat permanentment durant quatre dies. A més, un acusat que no ha comparegut en la vista oral es troba en situació de crida i cerca.

La secció primera de l’Audiència Nacional ha decidit l’absolució dels acusats amb el vot en contra del seu president, Fernando Grande-Marlaska. La Fiscalia havia demanat cinc anys i mig de presó i el pagament d’una multa de 7.500 euros per a cadascun d’ells.

Els fets van succeir en el marc d’una concentració d’indignats del moviment 15M que va envoltar el Parlament i va derivar en insults i empentes per part d’alguns manifestants exaltats contra diversos parlamentaris catalans. Per accedir al Parlament, el president de la Generalitat, Artur Mas, i la presidenta de la cambra, Núria de Gispert, van fer servir un helicòpter.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari