Iberdrola bonifica amb 81 milions la seva cúpula

L'elèctrica dispararà el preu de la llum per sobre del 10%
galan iberdrola
galan iberdrola

Els alts executius d’Iberdrola van aconseguir menors beneficis per a la companyia, però rebran substancioses recompenses en concepte de bonificació com a premi en un context en el qual la competència ha obtingut pitjors resultats. Han assolit en un 85% els reptes marcats pel que fa al Bonus Estratègic 2011-2013, per la qual cosa els 350 primers directius d’Iberdrola rebran 14,45 milions d’accions valorades pel mercat en gairebé 81 milions d’euros.

Segons recorda El Confidencial, el febrer del 2011 es va premiar la cúpula d’Iberdrola per haver assolit un 75% d’un objectiu més ambiciós (obtenir un benefici net de 3.700 milions) amb 6,75 milions d’accions. El 2013, que tanca un període amb menys guanys i amb un percentatge d’èxit més alt sobre un repte menor, reporta al president i conseller delegat de la companyia, Ignacio Sánchez Galán, el principal beneficiat, 1,6 milions d’accions per un valor de mercat de nou milions d’euros.

L’import total d’aquesta bonificació es coneix setmanes abans que es concreti la futura pujada de la llum prevista per aquest estiu. S’estima que Iberdrola, expedientada per la Comissió Nacional del Mercat i la Competència (CNMC) per una suposada manipulació del preu de la llum, encarirà el seu producte més d’un 10%. Segons El Economista, el preu pujarà un 16% aquest trimestre amb relació als últims tres mesos de l’any.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides