Les ‘falsedats’ que s’han dit de Can Vies

Els activistes defensen que el pla urbanístic s'hauria d'haver modificat
Can Vies
Can Vies

Si algú agafa el metro per acostar-se a Can Vies baixarà a la parada Plaça de Sants i caminarà fins a la plaça Bonet i Muixí, on les dues cartelleres i les parets de la cabina telefònica són plenes d’anuncis reivindicatius del tipus: ‘Ni CIES, ni reglaments, ni llei d’estrangeria. Ens plantem’ o ‘La riquesa és per als treballadors. Tu decideixes. Organitza’t’. Si segueix la marxa, de cinc minuts, fins la casa okupada es creuarà l’associació cultural ‘La lotteria’, l’associació Avismón Catalunya, el centre social de Sants, el local de la comissió de festes ‘La fabriqueta’ del carrer Finlàndia, el centre catòlic de Sants i un cartell al carrer Sagunt que convoca a un sopar de germanor de revetlla.

Hi ha “moltes falsedats” en la crònica dels successos de Can Vies, afirma Pau Guerra, un dels portaveus del col·lectiu que durant 17 anys ha okupat Can Vies, l’edifici del carrer dels Jocs Florals del barri de Sants. En una trobada amb EL TRIANGLE davant el centre social mig enderrocat, el jove enumera “les mentides” que s’han dit des de les institucions i repeteix una de les crítiques que més ha sonat entre els activistes des del desallotjament: “Si les autoritats trepitgessin el carrer i coneguessin millor el barri no haurien demolit Can Vies”.

Des de la plataforma de defensa del casal s’ha insistit que, tot i les trobades, mai ha existit una negociació amb els representants del Districte. “Vam demanar la permanència del projecte Can Vies un any abans de l’enderroc. El pla urbanístic es podria haver canviat perquè, sobre plànol, hi ha la construcció d’un edifici d’habitatges de quatre plantes. Per executar-lo s’han d’expropiar cases i ara no hi ha calendari previst, ni diners“, argumenta.

Guerra recorda que el president de TMB, propietat de l’edifici, és el tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, i “com a part demandant en el procés civil podria haver sol·licitat suspendre l’ordre d’execució fins el darrer moment”. La darrera reunió entre les parts va ser l’1 de maig. Els activistes, que acusen el regidor del districte d’actuar amb “mala fe”, es van aixecar de la taula per la “nul·la voluntat” negociadora de l’Ajuntament.

LLEGEIX EL REPORTATGE SENCER A L’EDICIÓ EN PAPER DE EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides