Quina cita esportiva ha llevat la vida de més obrers?

al Al Wakrah Zaha Hadid
al Al Wakrah Zaha Hadid

La polèmica concessió de la Copa del Món de Futbol del 2022 a Qatar, qüestionada per sòlides proves de corrupció en l’elecció, no és l’escàndol més gros relacionat amb aquest campionat. Hi ha un altre que impacta directament sobre els drets humans.

L’infern laboral que pateixen els obrers que treballen per fer realitat la Copa del Món a l’emirat arriba fins al punt que, vuit anys abans que comenci a roda la pilota a Qatar -si, finalment, no es tomba aquest Mundial-, ja s’ha batut folgadament el rècord de morts de treballadors empleats per construir instal·lacions de grans esdeveniments esportius.

Segons El Confidencial, Qatar 2022 ja suma 1.100 morts, mentre que Brasil 2014 ha sumat nou i Sudàfrica 2010, dos. Més enllà dels Mundials de futbol, aquest digital destaca les 60 persones mortes en obres dels Jocs Olímpics d’Hivern de Sotxi 2014 (a Rússia), els 40 morts en les obres dels Jocs d’Atenes 2004 i els 20 que van perdre la vida en les construccions de l’Eurocopa de Polònia i Ucraïna 2012.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides