Indústria condemna les plantes de tractament de purins a tancar

El sector porcí català culpa a Agricultura i lamenta la poca influència de la Generalitat
planta purins juneda
planta purins juneda

El pitjor escenari s’ha fet realitat per al sector porcí de Catalunya pel que fa a les plantes de tractaments de purins: el Ministeri d’Indústria ha publicat l’ordre que retalla, amb caràcter retroactiu, un 40% les retribucions per a la generació d’energia. Aquesta decisió comporta el tancament definitiu d’aquestes instal·lacions perquè fa inviable la seva continuïtat. 

Els representants d’aquest sector no només han responsabilitzat Indústria per aquesta ordre, sinó que han culpat el Ministeri d’Agricultura d’inacció, perquè consideren que no s’ha implicat en la resolució de les demandes, la qual cosa ha desembocat en aquesta situació. Pel que fa al paper del Govern de la Generalitat en aquest conflicte, creuen que no ha sabut influir perquè es pogués assolir una moratòria fins al desembre del 2015, fita que el sector porcí considerava clau perquè donava la possibilitat d’implementar alternatives planificades i evitava el tancament de totes les plantes de cop, com es preveu ara.

El sector porcí estudia a partir d’ara si emprèn accions legals i si convocarà manifestacions contra el tancament de les plantes, que són sis a Catalunya i 29 a tot l’Estat. S’estima, tanmateix, que més de 480 explotacions porcines de Catalunya i 2.000 a tot l’Estat es veuran afectades per la decisió governamental.

(Visited 27 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari