Salut tanca llits d’hospitals públics per derivar els pacients a la privada

Motí a Bellvitge per evitar les retallades de pressupost
Rebel·lió a Bellvitge
Rebel·lió a Bellvitge

L’estratègia del Govern català, amb el vistiplau d’ERC, és retallar el pressupost dels hospitals públics perquè hagin de tancar llits i puguin derivar els pacients a centres privats on tenen serveis contractats. Els de Bellvitge al Sagrat Cor i a l’Hospital Plató de Sarrià. Els de Can Ruti a l’hospital General de Catalunya. Pacients i personal sanitari s’han rebel·lat contra les pràctiques del Departament que dirigeix Boi Ruiz.

Sis dies de motí a l’hospital de Bellvitge per evitar el tancament de 206 llits aquest estiu. Salut vol retallar onze milions del pressupost d’un dels centres amb més activitat de Catalunya. Teresa Fuentelsaz metgessa de l’hospital i vicepresidenta metges de Catalunya, avança que amb la retallada “no es podrà treballar”.

El centre amb les llistes d’espera més llargues de Catalunya, dels que més visites rep per la densitat de població de la zona, manté més de 250 llits estructurals tancats i perd una mitjana de sis quiròfans al dia. “L’única manera de resistir es tancar plantes, acomiadar personal i contractar-ne de precari”, lamenta la metgessa.

El mateix panorama s’augura a Can Ruti, on els sindicats denuncien que Salut tanca plantes per poder derivar els pacients a l’Hospital General de Catalunya, propietat d‘ICD Salut, una de les empreses sanitàries més gran d’Europa.

Els sindicats lamenten la pràctica del Govern, de reduir pressupost als centres públics i augmentar la compra de serveis sanitaris a empreses privades, que s’està generalitzant a tot Catalunya.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides