Girona rep amb hostilitat Felip VI

El monarca té previst sopar amb Artur Mas
Protestes a Girona per la visita del Rei
Protestes a Girona per la visita del Rei

El rei Felip VI visita aquest dijous Girona, ciutat que ha rebut el monarca amb signes d’hostilitat. No només per les pancartes de rebuig a la Corona que hi ha penjades a diversos balcons i ponts, ni per la manifestació antimonàrquica que han organitzat una quinzena d’entitats, entre les quals quatre partits polítics: ERC, ICV, CUP i Reagrupament. Felip VI és rebut per un ajuntament que va aprovar en Ple demanar al monarca que renunciï al títol de Príncep de Girona. I aquest mateix dijous el Parlament de Catalunya ha aprovat reclamar al Govern central que convoqui un referèndum per decidir entre monarquia o república.

Els qui organitzen la marxa asseguren que la protesta s’ha convocat amb un esperit “cívic, festiu i pacífic”, i que en cap cas es vol que hi hagi enfrontaments amb la policia. Però tant entitats com partits subratllen que l’objectiu és el de deixar clar que Girona rebutja de ple tant la monarquia com el títol de príncep o princesa.

El primer viatge oficial des de la seva proclamació com a rei és per assistir, com ha fet sempre, al lliurament de premis Príncep de Girona a joves emprenedors. Després de l’acte, Felip VI té previst sopar amb el president de la Generalitat, Artur Mas.

Només el PP aprova l’aforament
El Congrés ha donat aquest dijous llum verda, en temps rècord, a l’aforament del rei Joan Carles, les reines Sofia i Letizia i la princesa d’Astúries. La reforma s’ha aprovat només amb els vots del PP i els dos parlamentaris d’UPN i Foro Astúries. UPyD, PNB, Esquerra Plural i la resta del grup mixt han votat en contra. I PSOE, CiU i CC s’han abstingut. La reforma s’ha tramitat en només tres dies. La setmana vinent, després que l’hagi validat el Senat, entrarà en vigor.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides