Atento acomiadarà 800 persones amb un ERO

La mesura afecta un 9% dels empleats de tot l'Estat, inclosos els de Barcelona i Lleida
atento
atento

La divisió espanyola de l’empresa de call center Atento acomiadarà un 9% dels seus 9.000 empleats, unes 800 persones, adduint causes organitzatives, productives i econòmiques. Segons ha comunicat l’empresa als sindicats, l’ERO es justifica pels resultats que va registrar el 2013, exercici que va tancar amb una pèrdua de 8,1 milions d’euros. El 2012, Atento havia obtingut 17,9 milions de benefici net.

L’expedient afectarà els centres de dotze ciutats de tot l’Estat, incloses Barcelona i Lleida. Atento vol començar a negociar-lo amb els treballadors a partir del 3 de juliol.

Propietat de Telefònica fins al 2012, Atento opera sota el control del fons de capital risc Bain Capital. Els treballadors han convocat vagues per denunciar, reiteradament, els excessos de l’empresa, així com l’empitjorament de les condicions laborals -massa pressió per assolir resultats, manca de formació, manca de descans, amenaces- d’ençà que Bain Capital ha pres el control d’Atento.

Segons els sindicats, la vaga de 24 hores del passat 23 de juny la van secundar un 70% dels treballadors de tot l’Estat, mentre que l’empresa rebaixa el percentatge al 42%.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides