39 polítics vinculats a la SICAV de Luxemburg, una dimissió

Montoro, Mayor Oreja, Arias Cañete, Rosa Díez, Valenciano i Punset tenien el mateix pla de pensions que Willy Meyer
Ministre Montoro
Ministre Montoro

El pla de pensions per a membres del Parlament Europeu vinculat a una SICAV a Luxemburg no només esquitxa el dimitit eurodiputat d’Izquierda Unida Willy Meyer. Diversos mitjans, com El Confidencial i El Mundo, han publicat que gairebé quaranta polítics espanyols van signar el mateix fons de pensions privat, creat el 1994.

Entre ells hi ha, per part del Partit Popular, noms tan coneguts com els del ministre d’Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, l’exministre de l’Interior Jaime Mayor Oreja, i el cap de llista dels populars en la darrera contesa electoral europea -i administrador del polèmic fons-, Miguel Arias Cañete. Els altres populars són, segons El Confidencial, María Pilar Ayuso González, Vera Castillo, Fernando Fernández Martín, Carmen Fraga -filla de Manuel Fraga Iribarne-, Salvador Garriga, Luis de Grandes, Cristina Gutiérrez-Cortines, María Herranz García, Íñigo Méndez de Vigo, Juan Naranjo Escobar, Antonio Navarro, Leopoldo Ortiz, Guadalupe Ruiz-Giménez, Fernando Suárez González, Domenec Romera i Julio Añoveros Trias de Bes.

Per part del PSOE, a més d’Elena Valenciano, van apuntar-se al fons Inés Ayala, María Badía Cutchet, Enrique Barón, Joan Calabuig, Carlos Carnero, Alejandro Cercas, Bárbara Duhrkop, Miguel Ángel Martínez Martínez, Antonio Masip-Hidalgo, Manuel Medina Ortega, Emilio Menéndez del Valle, Rosa Miguélez Ramos, Javier Moreno Sánchez, Fernando Morán, Mateo Sierra Bardají i José Vázquez Fouz.

Altres noms cèlebres amb el mateix pla de pensions són la líder d’UPyD Rosa Díez, i l’exministre d’UCD, exconseller català d’Economia i divulgador Eduard Punset. La informació d’El Confidencial apunta que la llista no acaba aquí: “No estan tots els que són, però sí que són tots els que estan”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides