Dimiteix Willy Meyer per l’escàndol del fons de pensions privat

L'eurodiputat diu que ignorava que una SICAV el gestionava
willy meyer
willy meyer

Willy Meyer, cap de llista d’Izquierda Unida en les últimes eleccions europees, no tornarà a seure al Parlament Europeu. Ha renunciat al seu escó i les seves responsabilitats executives al partit arran de les revelacions del digital Infolibre, que va publicar que ell, com també Elena Valenciano (PSOE), havia participat durant anys en un fons de pensions privat del Parlament Europeu gestionat per una SICAV (societat d’inversió de capital variable amb grans avantatges fiscals) de Luxemburg, l’administrador de la qual era Miguel Arias Cañete (PP). L’històric membre d’IU havia reconegut el fet i havia anunciat que es donava de baixa del polèmic fons, per bé que també havia explicat que no sabia que aquest estava controlat per una SICAV.

Meyer ha assistit les darreres hores a una reunió del seu partit a Madrid per tractar aquest afer i, com molts esperaven, en la roda de premsa que ha convocat IU aquest dimecres s’ha fet saber que no prendrà possessió de l’acta de diputat la setmana vinent a Estrasburg. El coneixement del fons de pensions de Meyer ha provocat un veritable terrabastall intern en el partit, contrari a la baixa tributació de les SICAV i als fons privats pagats amb diners públics. L’incendi ha fet caure un dels homes forts de Cayo Lara quan estava a punt d’iniciar la seva tercera legislatura com a diputat al Parlament Europeu. Javier Couso ocuparà el seu escó a l’Eurocambra.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides