Sis tractorades contra les tisores del Departament d’Agricultura

La retallada del 23,4% al desenvolupament rural indigna i amenaça els pagesos
tractorada
tractorada

La proposta del Departament d’Agricultura de la Generalitat per al Programa de Desenvolupament Rural (PDR) corresponent al període 2014-2020 ha indignat el sindicat Unió de Pagesos, que es mobilitza per protestar contra una retallada del 23,4% en relació al pressupost del PDR anterior.

En concret, cinc tractorades convocades a Verges (Baix Empordà), Reus (Baix Camp), Amposta (Montsià), Móra la Nova (Ribera d’Ebre) i Batea (Terra Alta) reclamaran un PDR just aquest dissabte. Des d’Unió de Pagesos es considera que el plantejament d’Agricultura amenaça el futur dels pagesos perquè “no té en compte els reptes i les necessitats” amb què la pagesia s’enfrontarà els anys vinents. El polèmic pla, denuncien, preveu eliminar ajuts en zones desafavorides, aportar 50 milions menys per a mesures agroambientals i retallar recursos per a la formació i la incorporació de joves.

Amb aquesta proposta del Departament d’Agricultura, als pagesos no els surten els números. El nou PDR aportarà 810 milions, quelcom que troben inadmissible: la xifra arribava als 1.058 milions en l’anterior pla, corresponent al període 2007-2013. La nova partida destinada a modernitzar les explotacions agràries i a implementar millores, per exemple, perdrà 15,5 milions d’euros.

Aquest divendres, la protesta d’Unió de Pagesos ja ha començat a Lleida, on una tractorada on han participat una cinquantena de pagesos lleidatans ha estat el preludi d’un cap de setmana de lluita per la supervivència del camp català.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides