Reforma fiscal per a rendes altes i grans empreses

L'Estat deixarà d'ingressar uns 7.600 milions
soraya
soraya

La reforma fiscal, que aprova amb finalitats electorals aquest divendres el consell de ministres, beneficiarà les rendes més altes, segons alguns analistes econòmics. La llei que cuina el Govern de Rajoy entrarà en vigor en vista al cicle electoral que comença l’any vinent, amb municipals, autonòmiques i generals a l’horitzó.

L’estalvi de les rendes més altes serà deu vegades superior al dels mileuristes, segons ‘informacionsensible‘. El tipus màxim d’IRPF passarà del 52% actual a estar per sota del 50%, mentre que el tram més baix es reduirà del 24,75% actual i quedarà per sota del 24%.

La rebaixa fiscal per a uns ingressos de 100.000 euros anuals serà d’uns mil euros, mentre que per a rendes de 20.000 euros, l’estalvi serà d’uns 150 euros. Les persones que guanyin menys de 12.000 euros anuals quedaran exemptes de tributar-lo. L’Estat deixarà d’ingressar uns 5.000 milions.

La reforma de l’impost de societats, que incorpora l’esborrany, beneficia les grans empreses. El Govern vol deixar un tipus únic del 25% que repercuteix positivament les grans corporacions, que ara han de tributar el 30%. L’esborrany legislatiu podria incorporar una altra retallada en la deducció per reinversió dels beneficis en I D. L’Estat perdrà uns 2.700 milions amb la reforma d’aquest tribut.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides