“Brutalitat” policial antirepublicana

La coronació es salda amb tres detencions i 40 identificacions
republicana
republicana

La Coordinadora Republicana de Madrid ha denunciat “brutalitat” en l’actuació dels cossos de seguretat de l’Estat durant els actes de proclamació de Felip VI d’aquest dijous. Els agents, segons explica la plataforma, han tingut una “actitud salvatge” davant els manifestants que han intentat exhibir banderes tricolor.

Dues persones que ha aconseguit treure una bandera republicana han estat tirades al terra i una d’elles s’ha torçat el coll, apunta la Coordinadora, per afegir que la policia ha retingut molts manifestants i ha practicat “identificacions massives“, per la qual cosa han impedit la lliure circulació de vianants.

Dos dels tres detinguts durant els actes de proclamació del rei han estat a la cèntrica Puerta del Sol. Duien samarretes amb la bandera republicana estampada i s’han negat a identificar-se. El darrer detingut, per resistència a l’autoritat, és un home que ha saltat una tanca mentre passava la comitiva reial.

Els agents han impedit l’exhibició de símbols republicans i han mirat de dispersar qualsevol concentració contraria a la coronació. Al barri de Malasaña han retingut un grup de membres del 15-M que es volia acostar a Gran Via abans que hi passés el cotxe amb els Reis.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides