L’exconseller Ausàs, condemnat a quatre anys de presó per contraban

Va delinquir mentre era responsable de Governació
Sense títol
Sense títol

L’Audiència de Lleida ha condemnat Jordi Ausàs, exconseller de Governació entre el 2008 i el 2010, exalcalde de la Seu d’Urgell i diputat del Parlament català per ERC, a quatre anys de presó per delictes de contraban i participació en grup criminal. Ausàs, segons la investigació en què es basa la condemna, va compaginar la seva activitat delictiva amb el càrrec de conseller durant almenys sis mesos.

Malgrat haver negat la seva implicació en els fets, han estat claus vuit vídeos on se’l veia carregant tabac en bosses per transportar-lo de la Seu d’Urgell a Barcelona. A més d’Ausàs, set persones més, inclosos dos membres de la Guàrdia Civil, han estat considerats membres de la mateixa xarxa de contraban i condemnats. Hauran d’indemnitzar l’Estat amb 33.318,82 euros en concepte de responsabilitat civil i 15.001 més corresponents al deute duaner.

La sentència coneguda aquest dijous considera provat que els condemnats formaven part d’un grup que es dedicava a importar i distribuir il·lícitament tabac d’Andorra, i que utilitzava un garatge de la Seu com a magatzem.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides