Per què ha entrat la Policia a la redacció d’un diari digital, a Madrid?

bandera republica
bandera republica

El periodista Íñigo Sáenz de Ugarte ha explicat a Twitter que quatre agents han pujat a la redacció d’eldiario.es per intentar retirar una bandera republicana penjada “breument” a la finestra durant el dia de la coronació de Felip VI. Segons el seu relat, els periodistes han deixat clar que es tractava d’un gest simbòlic emparat per la Constitució, però els policies han replicat que no era el dia de fer un gest com aquell. Sáenz de Ugarte ha respost: “No vagi per aquí, que es ficarà en un embolic jurídic”. Els agents, finalment, han girat cua.

Aquest intent de retirar una bandera republicana no és un fet de repressió del republicanisme aïllat en la jornada de la coronació del nou rei d’Espanya. Com mostra eldiario.es, s’han efectuat detencions, justificades per presumpta resistència a l’autoritat, de persones que s’han manifestat aquest dijous a favor de la República.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides