“Unitat que no és uniformitat, senyories”

El rei Felip defensa les llengües de l'Estat i planteja una monarquia íntegra i transparent
felip rei
felip rei

Felip de Borbó, ja oficialment el rei Felip VI d’Espanya, ha homenatjat el seu pare, l’abdicat Joan Carles I de Borbó, i la seva mare, Sofia de Grècia, en el seu discurs al Congrés dels Diputats pronunciat per motiu del seu jurament com a nou monarca. Del seu pare, absent però molt aplaudit, Felip de Borbó ha destacat la seva aportació com a cap d’Estat i el “projecte de concòrdia nacional” que va encapçalar. Pel que fa a la seva mare, present a l’hemicicle i receptora d’una enorme ovació dels parlamentaris, en va reconèixer la dignitat.

A partir d’aquí, el nou cap d’Estat espanyol ha traslladat les seves esperances i conviccions, de l’enumeració de les quals es poden extreure no poques lectures sobre l’actualitat política i la forma com el seu antecessor ha regnat. Ha parlat del futur, de l’Espanya que vol que se segueixi construint i ha invocat el consens en els temes d’interès general. Segons ha dit, la convivència en pau de tots els espanyols és la responsabilitat dels poders públics. Tanmateix ha manifestat la seva intenció de dignificar la institució monàrquica, que ha defensat, amb una conducta íntegra i transparent.

Per bé que ha expressat la seva fe en la unitat d’Espanya, ha remarcat que “unitat” “no és uniformitat, senyories”, just abans d’avalar la diversitat. En aquest sentit, ha defensat “el concert de les llengües” i la necessitat de protegir-les, perquè, considera, garanteixen ponts de diàleg. Els presidents de Catalunya i el País Basc, Artur Mas i Íñigo Urkullu, no han participat dels aplaudiments al final del discurs de Felip VI.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides