Coca-Cola vol aplicar l’ERO nul

La Justícia l'ha tombat, però pretén mantenir els plans malgrat "l'aparent triomf sindical"
coca cola 1 maig
coca cola 1 maig

El president de la filial espanyola de Coca-Cola, Marcos de Quinto, té clar que “les fàbriques que es van tancar seguiran tancades, la sentència es recorrerà i l’ERO continuarà”. Això ha explicat a Twitter malgrat que l’Audiència Nacional va declarar nul l’ERO de la seva embotelladora a Espanya, Coca-Cola Iberian Partners, i va obligar a readmetre 821 treballadors. Segons De Quinto, l’anulació de l’ERO és “un aparent triomf sindical” que “no ho és per als treballadors”. I afegeix que mentre els sindicats “brinden”, els treballadors “resen”. A més, assenyala que l’ERO de l’embotelladora és “molt generós”.

Sagardoy, el despatx d’advocats que ha assessorat Coca-Cola en l’ERO, diu que la sentència de l’Audiència Nacional només afecta 236 empleats. Segons El Economista, en canvi, des de l’Audiència s’assegura que l’anul·lació afecta als 821 empleats acomiadats.

Dos escenaris
El recurs davant el Tribunal Suprem pot obrir dos escenaris. Si es ratifica l’ERO, l’empresa tindrà molt clar què ha de fer. Si no, no tindrà cap més remei que elaborar un nou pla de reestructuració. El nou procés retardaria l’execució de l’ERO.

CCOO ja ha anunciat, per la seva part, que demanarà l’execució provisional de la sentència perquè els afectats per l’ERO puguin tornar a treballar.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides