Panrico imposa vacances als vaguistes

La mesura unilateral indigna els treballadors de Sta. Perpètua
panrico
panrico

Els treballadors de la planta de Panrico a Santa Perpètua de Mogoda no han pogut reprendre aquest dilluns la seva activitat laboral un cop havien decidit, divendres passat, finalitzar la seva vaga, que ha durat vuit mesos. L’empresa els ha prohibit l’accés adduint que s’estaven portant a terme treballs de neteja i condicionament a les seves instal·lacions.

Fonts dels treballadors que havien participat en la vaga han explicat a EL TRIANGLE que Panrico no pot decidir les vacances dels empleats unilateralment, com ho ha fet, donat que no ho empara el conveni, i que no s’havia facilitat a l’empresa cap llista de treballadors que haguessin demanat vacances. Creuen, tanmateix, que l’empresa pretén utilitzar les tasques de neteja com a excusa per estalviar-se sous.

Malgrat haver desconvocat la vaga, els treballadors no han acceptat l’expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTE) que va platejar Panrico després de les reunions d’ambdues parts amb la Generalitat. Ara esperen resultats de la reunió que mantindran aquest dimarts els seus representats amb l’empresa, on discutiran aspectes d’aquestes vacances forçades, com ara la seva durada. Es tracta de la primera jornada de negociació de l’ERTE.

Més endavant, el 20 de juny, està previst que es coneguin els noms dels 133 acomiadats a Santa Perpètua.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides