Qui són els vuit darrers indultats pel Govern?

L'Executiu ja ha concedit 68 mesures de gràcia aquest 2014

Gallardon
Gallardon

Dels darrers indults concedits pel Govern central destaca, per polèmic, el del guàrdia civil que va gravar una agressió sexual i se’n va riure. El consell de ministres del 30 de maig va atorgar la mesura de gràcia a set persones més, i ja en suma 68 aquest 2014. Cada cop, doncs, és menys excepcional.

Tres indults van ser per a condemnats per delictes contra la salut pública. I tres més, per robatori. El cas que ha saltat a la llum aquest cap de setmana és el del guàrdia civil Manuel Arbesú, condemnat el febrer de l’any passat per l’Audiència d’Astúries per un delicte d’omissió del deure de perseguir delictes. El guàrdia civil va gravar una agressió sexual i se’n va riure. El decret commuta la pena de sis mesos d’inhabilitació, per una multa pel mateix període de 3 euros diaris.

I el vuitè indultat és Juan Miguel Vives Cutillas, condemnat a Cuba el 2008 a 18 anys de presó per tràfic de drogues. Vives va tornar de l’illa a final de 2012 amb un altre pres, el dirigent de les Nuevas Generaciones del PP, Angel Carromero, per complir les seves penes a Espanya.

La diferència però és que mentre Carromero, condemnat a quatre anys per matar dues persones amb el cotxe, va complir sis mesos abans de ser traslladat a Espanya, Vives va estar quatre anys a una presó cubana. L’indult commuta la pena de 18 anys a la meitat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides