Foc creuat entre els bombers i el seu cap, Ramon Parés

L'incendi de Tivissa tensa al límit la relació entre les parts
foc tivissa
foc tivissa

Hi ha un foc d’habitatge en què moren dos nens i cap càrrec polític relaciona la tragèdia amb la manca de bombers. Cremen 20 hectàrees de bosc i matolls i compareix el director general d’extinció i prevenció d’incendis, Ramon Parés, i es mostra “perplex” per l’anunci de vaga d’aquest cos de la Generalitat.

És clar doncs que, per transcendència política, la millor eina que tenen els Bombers per protestar contra el decret imposat pel Govern, de fer-los treballar 102 hores extra l’any, és fer vaga durant la campanya forestal d’estiu.

Divendres començaran les aturades a la plantilla de funcionaris. La seva idea és evidenciar la manca bombers que hi ha al cos. Preveuen que el decret de serveis mínims que emetrà la Generalitat “farà riure” perquè dictarà com a molt els mateixos efectius per parc que hi ha ara.

Fa mesos que protesten per la manca de professionals d’una plantilla que veu com any rere any queda reduïda per jubilacions i excedències que no es cobreixen amb noves incorporacions. Calculen que amb les hores extra que els hauran de pagar al cap de l’any es podrien haver creat 140 nous llocs de treball que haurien ajudat a no tenir parcs tancats.

De la seva banda, Parés assegura que no es deixarà de cobrir cap servei aquest estiu mentre crema un incendi al terme municipal de Tivissa. Un foc que mobilitza efectius d’arreu i obliga a tancar parcs que no tindran ningú disponible a la zona en cas que s’hi produeixi una emergència.

El foc a la Mola de Binirills ha obligat a desallotjar 19 persones de masies de la zona i ha cremat unes 50 hectàrees. Aquest cap de setmana també hi ha hagut incendis al Perelló (22 hectàrees) i Ginestar (13,5).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides