La Fiscalia investiga contractes de l’ACA

La Generalitat va trigar un any a denunciar irregularitats
aca
aca

Presumptes irregularitats en l’adjudicació de contractes d’estudis i treballs per part de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) estan sent analitzades per la Fiscalia Superior de Justícia de Catalunya. La Generalitat, segons informa El País, les coneixia feina un any però no les havia denunciat fins a la setmana passada.

Els contractes sota sospita estan valorats en uns 7,6 milions d’euros i s’havien signat per encarregar la redacció del “Programa de mesures i del pla de gestió del districte de conca fluvial de Catalunya en el període 2008-2009”, amb què s’havien d’assolir els objectius de la directiva comunitària marc sobre l’aigua.

La darrera fiscalització de l’ACA efectuada per la Sindicatura de Comptes mostra la firma d’un contracte principal per 3,7 milions d’euros i altres que, junts, sumaven un valor de gairebé quatre milions més. El Periódico indica que es van duplicar informes sobre un mateix tema i que l’ACA va rebre per part de les consultores informes antiquats elaborats amb dades d’Internet. Tanmateix, aquest diari publica aquest divendres que la Fiscalia té a les seves mans informes oficials que evidencien l’adjudicació de contractes a dit.

Un any d’antelació
La Intervenció General, organisme fiscalitzador de la Generalitat, ja advertia en un informe remès el 14 de juny del 2013 d’irregularitats en l’adjudicació d’estudis sobre la gestió de les conques fluvials, confirmades recentment per la Sindicatura de Comptes. Des de la setmana passada, l’informe de la Generalitat, juntament amb les al·legacions de l’ACA, estan en poder de la Fiscalia, que estudiarà si s’han comès delictes.

Una UTE i Quer
Una Unió Temporal d’Empreses encapçalada per Joan Lluís Quer va rebre l’adjudicació suposadament irregular el 2008. Quer és, des del 2011, president de l’empresa Infraestructures de la Generalitat de Catalunya. Abans, entre el 2000 i el 2004, havia sigut gerent de l’ACA. El conseller Andreu Mas-Colell, segons fonts del Departament d’Economia citades per l’ACN, manté la seva confiança en Quer. Les mateixes fonts indiquen que no va incórrer en cap incompatibilitat.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari