Ultimen un referèndum per copsar els suports a la República

Es votarà del 14 al 19 de juny, just abans de la coronació de Felip de Borbó
referendum real ya plaza
referendum real ya plaza

Referéndum Real Ya! és el nom de la iniciativa engegada per col·lectius socials vinculats al moviment 15M, amb el suport de cercles de Podemos i de les bases d’Izquierda Unida, per preguntar als ciutadans sobre el model d’Estat que volen.

Va sorgir tot just després de l’anunci de l’abdicació de Joan Carles I com a rei i, després d’un treball contrarellotge, les preguntes ja estan decidides: “Està vostè d’acord que la Direcció de l’Estat espanyol sigui elegida per sufragi universal? Està vostè d’acord que s’obri un procés constituent perquè la ciutadania decideixi sobre el model organitzatiu de l’Estat espanyol?

Els promotors de la votació tenen previst que aquesta s’efectuï entre el 14 i el 19 de juny presencialment i per internet. La participació està oberta als espanyols o residents a l’Estat majors de 16 anys.

La votació online serà possible mitjançant la mateixa plataforma informàtica emprada pel Multireferèndum i es veurà reforçada per una aplicació de mòbil que va fer servir Podemos a les seves primàries. La votació presencial es durà a terme gràcies a les meses electorals fixes que, previ avís a l’autoritat governamental, podran ubicar els voluntaris (els punts es mostraran en aquest mapa). A més, hi haurà meses itinerants per recollir més sufragis.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides