Site icon El Triangle

Pere Navarro plega com a líder del PSC

pere navarro

pere navarro

Pere Navarro ha anunciat en una roda de premsa aquest dimecres que deixa el càrrec de primer secretari del Partit dels Socialistes de Catalunya. La seva renúncia, ha explicat, ha de servir per encetar els canvis que considera que el partit necessita i per assegurar la governança interna.

Navarro ha destacat com a part del seu llegat l’impuls als processos de primàries per escollir els candidats socialistes a l’Ajuntament de Barcelona i al Parlament Europeu, i ha remarcat el seu compromís per assegurar, des de l’oposició, l’estabilitat del Govern de la Generalitat. “No seré jo qui posi conveniències personals per sobre de l’interés col·lectiu”, ha explicat.

Navarro va esdevenir el primer secretari dels socialistes catalans, succeint José Montilla, en el congrés celebrat el desembre del 2011. La seva etapa al capdavant del PSC ha estat marcada per les desfetes electorals del partit i per les dissensions per motiu del sobiranisme.

El passat 30 de maig, en una entrevista a Catalunya Ràdio, Navarro considerava que el seu cas era diferent dels d’Alfredo Pérez Rubalcaba i Patxi López, que havien renunciat a continuar al capdavant dels socialistes espanyols i bascos, respectivament, i havien convocat sengles congressos per renovar el lideratge després de la desfeta a les eleccions al Parlament Europeu. Segons Navarro, tots dos estaven a les acaballes del seu cicle polític, mentre que el seu tot just començava i ell representava la renovació.

El futur líder del PSC serà triat, com marquen els estatuts de la formació, en un congrés extraordinari.

Exit mobile version