Iberpotash s’asseurà al banc dels acusats

Tres exdirectius s'enfronten a 3 anys de presó per delictes mediambientals
runam mines bages iberpotash
runam mines bages iberpotash

Dues setmanes després d’ensenyar la seva millor cara, Iberpotash, el gegant de la mineria que opera al Bages, era portada per la inversió de 800 milions d’euros del pla Phoenix a Catalunya, aquest dimarts han quedat en entredit les bones pràctiques de l’empresa israeliana, després que la Fiscalia demani fins a tres anys i mig de presó per a tres exdirectius per un presumpte delicte ambiental.

A començament de desembre s’iniciarà el judici per a tres ex directius, Rafael Eduardo S.I., Antonio S.E. i Ramón M.G, per a qui la Fiscalia demana entre 3 i 3,5 anys de presó, a més del cost econòmic de la recuperació ambiental de la zona.

Ni fiscal, ni l’acusació particular ni, per suposat, el col·lectiu ecologista l’Alzina, consideren que Iberpotash prengués les mesures necessàries per evitar la contaminació de la conca del Llobregat. “Tant l’explotació minera de Súria com de Sallent van provocar que aquells abocaments o injeccions de lixiviats no autoritzats haguessin d’afectar molt negativament les aigües superficials i subterrànies”, sosté el fiscal.

No serà l’única causa contra Inerpotash. L’activista bagenc Sebastià Estradé ha denunciat tant l’empresa com la Generalitat per delictes relacionats amb la prevaricació ambiental i la passivitat a l’hora de fer-hi front.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari