Quina fortuna atribueixen a Joan Carles I?

joan carles I
joan carles I

The New York Times estimava l’any 2012 que el rei Joan Carles tenia una fortuna de gairebé 1.800 milions d’euros. La xifra, complicada d’obtenir per l’opacitat financera de la Casa Reial, resultava d’un càlcul fet pel diari nord-americà a partir de xifres ja conegudes, va relatar El ConfidencialEl canal de televisió NBC, per la seva part, ha publicat que altres càlculs estimen la fortuna reial per sobre dels 2.000 milions d’euros.

Segons Economía Digital, un informe de la Universitat de Brussel·les dirigit pel professor Herman Matthijs situava, també el 2012, la fortuna personal de Joan Carles I en els 1.600 milions d’euros. La Casa Reial sempre ha considerat exagerades aquestes quantitats, mentre que el Govern espanyol, durant l’etapa de José María Aznar, va explicar que alguns càlculs estaven inflats perquè afegien patrimoni de l’Estat al del rei.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides