Guardians constitucionals plens de taques

García Tizón, president de la Comissió que tramita la successió reial al Congrés, suma escàndols
garcia tizon
garcia tizon

Un dels diputats del Parlament espanyol amb una imatge pública més embrutada presideix la Comissió Constitucional, que s’encarrega de tramitar la Llei Orgànica de successió prevista a l’article 57.5 de la Constitució. Es tracta d’Arturo García Tizón, del PP, que vol donar continuïtat a la Monarquia borbònica mitjançant una successió discreta.

García Tizón guanya més de 120.000 euros anuals gràcies als diversos càrrecs públics que acumula. Un dels seus trucs, segons El Plural, consisteix a fer trampes com empadronar-se en un despatx d’advocats per poder percebre 1.823 euros mensuals. D’altra banda, la seva sensibilitat amb la Corona contrasta amb la manca de tacte mostrada a un grup de pares i mares de nens amb càncer que van intervenir recentment a l’Ajuntament de Toledo per explicar com els perjudiquen les retallades que efectua el govern de María Dolores de Cospedal a Castella-La Manxa. García Tizón no en va voler saber res i va fer marxar tots els regidors del PP del ple.

Guardià caigut
Mentre el pluriocupat García Tizón resisteix amb una mala salut política de ferro, un dels guardians de la interpretació conservadora de la Constitució, el magistral del Tribunal Constitucional Enrique López, ha hagut de plegar. López, col·laborador de La Razón i de FAES contrari al matrimoni homosexual, a la llei integral contra la violència de gènere i l’Estatut català, va ser enxampat circulant en moto sense casc i saltant-se un semàfor vermell. Quadruplicava el nivell d’alcohol permès.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides