Allau satíric a la xarxa per l’abdicació del Rei

Els elefants, Froilán i Letizia, estrelles dels memes del moment
esto es todo amigos
esto es todo amigos

La notícia de l’abdicació del rei Joan Carles I ha inundat televisions, ràdios i diaris amb panegírics, opinions punyents, anàlisis de l’escenari jurídic vinent i reaccions de mitjans internacionals. Però només des d’Internet, com cada cop que un esdeveniment sobresurt, la conya s’ha propagat en forma de meme.

Satíriques imatges virals s’escampen i juguen amb la notícia del moment, vinculant-la a personatges propers al gran protagonista i a la seva biografia. Així és com retrobem un nét de Joan Carles I, Felipe Juan Froilán de Todos los Santos, fill d’Elena de Borbó i Jaime de Marichalar, prenent un protagonisme inesperat: caracteritzat com el despietat rei Joffrey de Joc de Trons, armat amb un rifle demanant primàries obertes i compartint cartell cinematogràfic amb el seu avi en un Jackass on no falten els elefants.

El viatge a Botswana per caçar aquests paquiderms, no cal dir-ho, marca tota una línia satírica. Una filera d’elefants celebren l’abdicació fent un numeret de circ i un d’aquests animals pintat amb el tricolor republicà són alguns exemples.

El futur rei i, molt especialment, la seva dona, la princesa Letizia, centren bona part de les bromes. Per exemple, situen Felip de Borbó celebrant l’abdicació, com si es tractés d’un gol, davant una oficina d’ocupació i cridant “Ja era hora!”, i Letizia, aprofitant una divertida foto seva, dient bajanades com “Sóc la vostra reina, madafacasssss”.

La desfilada de personatges i situacions va molt més enllà: l’immortal Jordi Hurtado, Jaime Peñafiel (tantes vegades crític amb la princesa Letizia), Simba i Mufasa (protagonistes d’El Rei Lleó), la reina d’Anglaterra i el príncep Carles, el líder de Podemos Pablo Iglesias, Tyrion Lannister (personatge de Joc de Trons) i, potser el més popular, el meme on el cap de Joan Carles I substitueix el del porquet de la Warner i diu: “Això és tot, amics”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides