L’abdicació dóna ales al republicanisme

Es convoquen concentracions i les xarxes bullen amb missatges que demanen un canvi de sistema
republica banderes
republica banderes

L’abdicació, per sorpresa, del rei Joan Carles ha encès les xarxes socials, que reclamen un canvi de sistema. A Catalunya, molts missatges aprofiten la retirada del monarca de la primera línia per augurar que la independència arribarà amb un Felip al tro. Arreu del país s’han convocat manifestacions que reclamaran la instauració de la III República. ERC i les CUP han convocat a les 20h als ajuntaments.

Proliferen a les xarxes socials els missatges contraris a la monarquia que aposten per canviar de sistema aprofitant l’avinentesa de l’abdicació de Rei, anunciada aquest mateix dilluns. “Felip V ens va derrotar i colonitzar és irònic que amb Felip VI ens alliberem“, deia, a tall d’exemple, un missatge a twitter. Les etiquetes III República, Rei Abdica i Felip VI són temes del moment.

De la classe política, IU, Podemos, Equo o el Partit Comunista, difonen missatges perquè la ciutadania es concentri a partir de les 20h a totes les ciutats d’Espanya per reclamar la República. A Madrid serà a la Puerta del Sol i a Barcelona a plaça Catalunya. També demanen que es convoqui un referèndum perquè es pugui escollir democràticament quin sistema regeix Espanya.

De la mateixa manera, ERC i les CUP convoquen militància i simpatitzants a les 20h davant la porta dels ajuntaments catalans amb estelades i banderes republicanes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides