Qatar fa un altre estrip a la samarreta del Barça

L'emirat podria haver pagat 3,6 milions per assegurar-se l'organització del Mundial
Samarreta Barça
Samarreta Barça

El diari britànic ‘The Sunday Times’ ha publicat aquest cap de setmana els documents que revelen els pagaments secrets que van ajudar Qatar a guanyar el concurs per organitzar el mundial de futbol del 2022. Mohamed bin Hamman, el màxim dirigent del futbol qatarí fins el 2011, va pagar 3,6 milions a una trentena de membres de la FIFA per assegurar el vot favorable a la seva candidatura.

Un altre escàndol que taca la samarreta del Barça i, de retruc, la institució sencera, després que la nova junta directiva apostés pels petrodòlars, a canvi de dur publicitat de l’emirat.

El diari afirma que el dirigent va pagar primer 1,1 milions d’euros a un ex president de la Federació Internacional de Futbol (FIFA). Després va donar 150.000 euros als presidents de 30 associacions de futbol de països africans.

Total: 3,6 milions, que van ajudar a posicionar el petit estat per davant d’aspirants amb més tradició futbolística -i menys calor que el desert per disputar un Mundial en ple estiu- com Japó i Corea del Sud, EUA i Austràlia.

Creixen els problemes per la FIFA a dues setmanes de començar el mundial de Brasil. A l’escàndol destapat per diari britànic cal afegir la investigació difosa pel ‘The New York Times’ que afirma que podrien haver ‘arreglat’ cinc partits del darrer campionat del món celebrat a Sud-Àfrica.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides