L’altra Barcelona ocupa l’Ajuntament

Els Iaioflautes, Stop Pujades i la PAH denuncien el model de ciutat de Trias
ocupa ajuntament iaioflautes
ocupa ajuntament iaioflautes

Activistes de Stop Pujades, la PAH i els Iaioflautes han ocupat aquest divendres l’Ajuntament de Barcelona per traslladar a l’alcalde Xavier Trias la seva disconformitat amb la gestió de la ciutat. Aquests col·lectius rebutgen l’actual marca Barcelona, basada en la posada al servei de la ciutat a l’activitat turística en detriment, diuen, d’uns habitants que cada vegada viuen amb més precarietat i menys drets.

A banda de rebel·lar-se contra aquesta deriva, els manifestants han exigit un model de ciutat que abasti, més enllà del monocultiu turístic que denuncien, una economia diversificada i més espais públics de participació ciutadana. En aquest sentit, en relació als darrers esdeveniments del conflicte de Can Vies, han demanat a l’alcalde que no s’assetgin els centres socials ocupats i han reclamat la llibertat per als detinguts. A més, Stop Pujades, la PAH i els Iaioflautes han proposat que es garanteixi el dret a l’habitatge i la fi dels desnonaments , així com l’accés a preus assequibles al transport públic.

Èxit
La concentració, un cop ha abandonat l’Ajuntament, s’ha dirigit a la plaça de Catalunya. Abans, Trias ha manifestat la seva disposició a negociar els punts que es reivindicaven a Sant Jaume. “Hem aconseguit els nostres objectius”, anunciaven els Iaioflautes a Twitter.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides