La PAH encercla la Fiscalia a Madrid

L'acció denuncia la impunitat en els delictes financers i la passivitat del ministeri públic
pah fiscalia
pah fiscalia

Desenes de persones convocades per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca han envoltat aquest dijous la Fiscalia General de l’Estat, al número 4 del carrer Fortuny de Madrid, per exigir al fiscal general, Eduardo Torres-Dulce, que s’acabi la impunitat dels delictes financers i que es castigui els banquers. La PAH retreu a la Fiscalia una “absoluta passivitat davant la situació d’impunitat financera a Espanya” i un incompliment de les seves obligacions legals pel que fa a la persecució de delictes, “especialment aquells que suposen un greu patiment per a la majoria de la població”.

Segons la PAH madrilenya, s’han practicat identificacions entre els activistes aplegats en aquesta protesta, en el marc de la qual s’ha efectuat, a més, una entrega d’escrits i s’ha celebrat una roda de premsa per presentar la segona marxa contra la impunitat financera. Aquesta manifestació tindrà lloc el pròxim 8 de juny, també a Madrid, i és una acció amb què la PAH vol denunciar “una estafa de descomunals dimensions” i lluitar pel dret a un habitatge digne.

La protesta d’aquest dijous a la Fiscalia, promoguda a Twitter mitjançant hashtags com #RodeaFiscalía#BanquerosAPrisión i #JuicioYCastigo, assenyala com a responsables de l’estafa hipotecària a Emilio Botín (Santander), Roberto Colomer (Unión de Créditos Inmobiliarios (UCI), financera del Santander), Badouni Prot (BNP Paribas), Rodrigo Rato (Bankia), Miguel Blesa (Caja Madrid), Isidre Fainé (CaixaBank) i Luis de Guindos (ministre d’Economia), entre altres.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides