El conflicte generat a Can Vies s’estén

Mig centenar de ciutats se solidaritzen amb Sants, que torna a cremar
Concentració davant Can Vies
Concentració davant Can Vies

Tercera nit de disturbis al barri de Sants després del desallotjament de Can Vies. Unes 4.000 persones van respondre a la crida promoguda per diferents entitats vinculades al centre social. No van ser els únics, València, Palma, el barri burgalès de El Gamonal i mig centenar de localitats catalanes van celebrar concentracions de solidaritat amb la protesta. Sants va treure fum, per tercera nit consecutiva. Hi ha hagut 27 detinguts. I diverses seus de CDC, Terrassa, Mataró o Cerdanyola, han patit desperfectes per atacs d’incontrolats.

Columnes de manifestants provinents de diversos barris de Barcelona van recórrer, dimecres des de les 20h, els carrers que els separaven de Sants per concentrar-se davant Can Vies. Cap a quarts de deu, quan es decideix fer un escrache a la seu del districte i ho impedeixen els Mossos, comencen els disturbis.

Contenidors cremats que feien de barricades per barrar el pas a les furgonetes dels antiavalots i corredisses pels carrerons de Sants. Interior va mobilitzar tota la plantilla, inclosos els agents que tenien lliurança, per intentar assegurar la seguretat ciutadana i mantenir la pau veïnal. Però la presència policial era rebuda amb cassolades que sonaven des dels balcons. El conseller Espadaler va rebutjar 200 unitats d’antidisturbis de la policia nacional oferides pel ministre Fernández.

Mentre l’alcalde Trias, president de l’empresa TMB propietària de la nau okupada de Sants, insistia que està disposat a negociar “sense xantatges que tinguin la gent atemorida” amb les entitats de Can Vies, la majoria de manifestants en demanaven la dimissió.

Posicions enrocades en un conflicte que, en comptes de solucionar-se, creix. Centenars de persones a una cinquantena de ciutats, Lleida (100), Sabadell (200), Girona (300), Tarragona (150), van solidaritzar-se amb Can Vies i van cridar consignes contra CiU i contra la policia.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides