Efecte #GamoSants

La protesta pel desallotjament i demolició de Can Vies s'entén per Catalunya
Can Vies, aquest dimecres
Can Vies, aquest dimecres

La segona nit de protestes i disturbis al barri de Sants per la demolició del centre social Can Vies s’ha estès per tota la ciutat. I s’estendran per Catalunya. Aquest dimecres s’han convocat concentracions de rebuig al desallotjament a les principals places d’algunes ciutats del país. Dimarts al vespres, després de la marxa pel barri en què un miler de persones van reivindicar l’històric centre social i van centrar l’objectiu de les seves crítiques a la seu del districte, van començar els avalots.

Un grup d’encaputxats va calar foc a l’excavadora que durant el matí havia iniciat la demolició de la casa okupa. El vehicle va cremar durant hores i va ser l’espurna que es va escampar pels carrers de Sants, de Gràcia, de Nou Barris, del Poble Sec i del Clot, on grups d’encaputxats van cremar contenidors i es van trencar vidres d’entitats bancàries.

Cap a les 22h l’excavadora, així com la resta del carrer de Sants, encara treia fum. Alguns veïns van mostrar la seva solidaritat amb els manifestants fent sonar cassoles des del balcó. A partir d’aquesta hora, el soroll de metall es barrejava amb el de les sirenes dels agents antiavalots i les hèlices d’un helicòpter dels Mossos, que fins ben entrada la matinada va sobrevolar Barcelona.

El balanç ha estat de sis detinguts i diversos ferits. I mig centenar de contenidors cremats i altres destrosses que l’Ajuntament valora en 53.000 euros.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides